LAMP (Ubuntu 22.04)

LAMP (Ubuntu 22.04)

  • Операционна система: ubuntu 22

Описание

LAMP е популярен софтуерен стек за уеб разработка, който се състои от Linux, Apache, MySQL и PHP. Ubuntu 22.04 е Linux-базирана операционна система, която често се използва като основа за LAMP инсталации.

Включен софтуер

Пакет Версия
Apache 2.4.52
PHP 8.1.13
certbot 1.21.0
postfix 3.6.4
MariaDB 10.10.2

Първоначално стартиране на услугата

За да започнете директна работа с приложението, единственото, което трябва да направите е да качите своето съдържание, което желаете да се обслужва от Apache в директорията /var/www/html. След като извършите това, можете да посетите IP адреса, който е назначен за виртуалната Ви машина в бразура си, за да видите съдържанието, което сте качили. Разбира се, можете да насочите и домейн към съответния IP адрес, без да е нужно да конфигурирате нещо допълнително.

Бързи настройкии и често задавани въпроси

  • Входът в клауд услугата се извършва посредством SSH ключ или парола, която сте посочили.
  • По подразбиране, document root-а, където трябва да качвате своите приложения е /var/www/html
  • Можете да намерите своята MySQL root парола в /root/.my.cnf
  • Този application image е настроен да работи с PHP-FPM. Основните настройки на PHP се намират в /etc/php/8.1/fpm/php.ini. При промяна на настройка, трябва да се рестартира PHP-FPM услугата с командата systemctl restart php8.1-fpm. Можете да намерите допълнителна информация за PHP, като изпълните командата php-i. Информация за инсталираните PHP модули можете да намерите с командата php -m.