LEMP (AlmaLinux 8)

LEMP (AlmaLinux 8)

  • Операционна система: almalinux 8

Описание

LEMP е софтуерен стек, използван за хостинг на динамични и статични уеб сайтове и уеб приложения. Той се състои от четири основни компонента: Linux, Nginx, MySQL и PHP. AlmaLinux 8 е Linux дистрибуция, която предоставя стабилна и сигурна операционна система за сървъри. Чрез инсталиране и конфигуриране на LEMP стека върху AlmaLinux 8, можете да получите мощна платформа за хостинг на уеб сайтове и уеб приложения, които изискват висока производителност и надеждност.

Включен софтуер

Пакет Версия
Nginx 1.22.1
PHP 8.1.12
certbot 1.22.0
postfix 3.5.8
MariaDB 10.10.2

Първоначално стартиране на услугата

За да започнете директна работа с приложението, единственото, което трябва да направите е да качите своето съдържание, което желаете да се обслужва от Nginx в директорията /usr/share/nginx/html. След като извършите това, можете да посетите IP адреса, който е назначен за виртуалната Ви машина в бразура си, за да видите съдържанието, което сте качили. Разбира се, можете да насочите и домейн към съответния IP адрес, без да е нужно да конфигурирате нещо допълнително.

Бързи настройкии и често задавани въпроси

  • Входът в клауд услугата се извършва посредством SSH ключ или парола, която сте посочили.
  • По подразбиране, document root-а, където трябва да качвате своите приложения е /usr/share/nginx/html
  • Можете да намерите своята MySQL root парола в /root/.my.cnf
  • Този application image е настроен да работи с PHP-FPM. Основните настройки на PHP се намират в /etc/opt/remi/php81/php.ini. При промяна на настройка, трябва да се рестартира PHP-FPM услугата с командата systemctl restart php81-php-fpm. Можете да намерите допълнителна информация за PHP, като изпълните командата php -i. Информация за инсталираните PHP модули можете да намерите с командата php -m.