LEMP (Ubuntu 22.04)

LEMP (Ubuntu 22.04)

  • Операционна система: ubuntu 22

Описание

LEMP е стек от уеб сървърен софтуер, който се използва често за хостинг на уеб сайтове и приложения. LEMP означава Linux, Nginx, MySQL (или MariaDB) и PHP. Ubuntu 22.04 е често използвана Linux дистрибуция, което може да бъде използвана за настройка на LEMP стекове. Nginx е уеб сървърът, който е включен в LEMP стека, докато MySQL (или MariaDB) е системата за управление на бази данни, а PHP е езикът за скриптове от страна на сървъра. Тази комбинация от софтуер осигурява високи показатели на производителност и надеждност на уеб хостинга.

Включен софтуер

Пакет Версия
Nginx 1.22.1
PHP 8.1.13
certbot 1.21.0
postfix 3.6.4
MariaDB 10.10.2

Първоначално стартиране на услугата

За да започнете директна работа с приложението, единственото, което трябва да направите е да качите своето съдържание, което желаете да се обслужва от Nginx в директорията /usr/share/nginx/html. След като извършите това, можете да посетите IP адреса, който е назначен за виртуалната Ви машина в бразура си, за да видите съдържанието, което сте качили. Разбира се, можете да насочите и домейн към съответния IP адрес, без да е нужно да конфигурирате нещо допълнително. О

Бързи настройкии и често задавани въпроси

  • Входът в клауд услугата се извършва посредством SSH ключ или парола, която сте посочили.
  • По подразбиране, главната директория, където трябва да качвате своите приложения е /usr/share/nginx/html.
  • Можете да намерите своята MySQL root парола в /root/.my.cnf
  • Този application image е настроен да работи с PHP-FPM. Основните настройки на PHP се намират в /etc/php/8.1/fpm/php.ini. При промяна на настройка, трябва да се рестартира PHP-FPM услугата с командата systemctl restart php8.1-fpm. Можете да намерите допълнителна информация за PHP, като изпълните командата php-i. Информация за инсталираните PHP модули можете да намерите с командата php -m.