Windows 2016 Standard

Windows 2016 Standard

  • Операционна система: windows 2016

Описание

Windows Server 2016 Standard е осмата версия на сървърната операционна система Windows Server, разработена от Microsoft, като част от семейството операционни системи Windows NT. Тя надгражда Windows Server 2012 R2 и бе пусната на 12 октомври 2016 г. Следваюото поколение на сървърната операционна система е Windows Server 2019.

Сред новите функции и подобрения, с които награжда своя предшественик са множество нови функции за виртуализация, сред които Storage Spaces Direct за конфигуриране нат мащабируеми схеми за съхранение без специален хардуер. Hyper-V е с по-голяма производителност и мащабируемост и с нова функция, чрез кяото администраторите могат да използват мрежови контролери на виртуални машини и да управляват виртуалните мрежи със Software Defined Networking.

За удобство на системните администратори, управлението на съввъри е подобрено, като множество сървъри и услуги могат да се управялват от едно място. Тази версия съдържа и нова функция за мониторинг на сървърите - Server Management Tools.